„TÉRTÁG” KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

2014-05-12

 

 

„TÉRTÁG”

KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

2014. június 4-11.

FUGA Budapesti Építészeti Központ

Kurátorok: German Kinga és Tillmann József

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) térfelforgató, interaktív kiállítást rendez, amely a kortárs művészeti közegen túl szélesebb közönséget szólít meg azáltal, hogy mindennapi térélményünket veszi célba.

A teret rendszerint olyasminek tekintjük, ami eleve adott. A kiállítás rámutat ennek ellenkezőjére: térbeli tapasztalataink történeti és szociális meghatározottságok mentén bomlanak ki. A tér maga is kulturális “anyag”, amely törhető, nyújtható, tágítható és kifordítható. A teret meg kell tanulni. Újra lehet rendezni, és vissza is élhetünk vele.      

Napjainkban folyamatos térátrendezésben élünk. A fiatal kiállítók különféle műfajok segítségével, személyes történeteiken keresztül keresnek tájékozódási pontokat, és generációjuk nézőpontjából közelítenek a globális, a virtuális, valamint a privát- és köztér aktuális kérdéseihez.  Olyan, mindenki számára ismerős helyzetekből merítenek, mint például a lépcsőzés, ruhateregetés vagy az internetes böngészés.

  

A kiállító művészek a fotográfia, az installáció- és újmédiaművészet területén alkotnak: Bogó Krisztina, Borsi Judit, Gyurokovics Zita, M. Kállai Kata, Koszti Zsuzsanna, Nyíri Julianna, Páll Tamás, Rácmolnár Milán, Soós Borbála, Szabó Amanda, Trembeczki Péter, Viskovic Jelena.

A megnyitó estéjén homlokzati fényvetítés lesz látható.

A kiállítás a MOME „Kiemelt Felsőoktatási Intézmény” címéhez kapcsolódóan valósult meg.

Helyszín és a megnyitó időpontja:

2014. június 4. 19 óra

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Telefon: +361 266 2395, +3630 934 7389

Nyitva tartás:

hétfő – vasárnap: 10 – 21

A belépés ingyenes.

Projektkoordinátor:

Gorka-Focht Máté

e-mail: gorkafocht.mate@gmail.com, mobil: 06/20/3530423

Sajtómunka és további információ:

Schneider Ákos

e-mail: schneider.akos@hotmail.com, mobil: 06/30/3603811