Múzeum 2.0 – Konferencia

2016-04-14
muzeum20jpg

Intézetünk  German Kinga oktatónk jóvoltából képviselteti magát a MÚZEUM 2.0 – digitális technológiák a jövő múzeumában című konferencián, melyet 2016. április 26-án 10.00-19.00 óra között rendeznek meg a Design Terminálban. 

“A 21. század elején a technológia térhódítása a múzeumokat is kérdések elé állítja: mennyiben kell alkalmazkodniuk a megváltozott ismeretszerzési és szabadidős szokásokhoz a kiállítások tervezésekor? A technológia miként járulhat hozzá a múzeum változó szerepének, céljainak betöltéséhez? Mikor jó egy digitális alkalmazás? Mi a játékos, látogatói részvételre alapozó bemutatás – vágyott illetve megvalósuló – hozadéka, ez hogyan mérhető? Milyen legyen az egyedi kiállításokon túlmutató digitális stratégiája egy-egy intézménynek? Hogyan lehet ehhez az emberi, infrastrukturális, anyagi erőforrásokat biztosítani?

Az egész napos rendezvény célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a fenti kérdésekről, segítse a hazai múzeumi döntéshozókat és szakembereket a tájékozódásban, intézményük fejlesztésében. A saját, házon belüli vagy a falakon kívüli projektek bemutatása, tapasztalatok megosztása mellett minden szekciót panelbeszélgetés és eszmecsere követ. Külön szekció foglalkozik az új épületekbe költöző múzeumok technológiai megújulásával. A technológia lehetőségeiről, saját tervezői elveikről és gyakorlatukról a múzeumi alkalmazásokban már jeleskedett kreatív szakemberek beszélnek. Egyes projektek, technológiák a helyszínen ki is próbálhatók.”

Az ingyenes rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információk: http://techlab.mome.hu/muzeum_kettopontnulla/

A program ide kattintva tölthető le.