Műhelylátogatások, terepmunka

Órarendünk úgy van felépítve, hogy rendszeresen részt veszünk műhelylátogatásokon. A helyszínek között galériák, designstúdiók és reklámügynökségek szerepelnek, de emellett innovációs műhelyekbe is eljutottunk már, például a FabLab Budapestbe és a Makerspace-be.

A műhelylátogatásokon kívül terepmunkára is több alkalommal nyílt lehetőségünk. A 2017-es tavaszi kurzushéten például Kapolcs és a településhez kapcsolódó Művészetek Völgye fesztivál állt a Kapolcs7 – Egy falu értelmezése MOME szemmel elnevezésű tárgy fókuszában. A kurzust Antalóczy Tímea (Elméleti Intézet) és Fábián Noémi (Média Intézet) vezették.

A résztvevők az elmúlt évtizedek társadalmi, kulturális és gazdasági változásait követték nyomon Kapolcs életében. A Művészetek Völgye összművészeti fesztivál ikonikus történésein keresztül megvizsgálták a település adottságait, illetve azokat a fesztiválélményeket, amelyek a kezdetektől erőteljesen befolyásolják a település életét. Ezek megidézésében a kurzuson végig jelen lévő Márta István (a fesztivál alapítója, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke) és további előadók (Galántai György, Gerendai Károly, Huszár András stb.) voltak a segítségükre. A résztvevők a kurzus egyik napján Kapolcsra is lementek, és Márta István vezetésével tartottak terepszemlét.