Manage [it] Yourself – design / management / flow

2019-10-11

2019. október 10-én indul a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat következő évada, a Design Hét Budapest programsorozatához csatlakozva. A kerekasztal-beszélgetés résztvevőivel a design / management / flow hármasát járjuk körbe a The Workshopban megrendezésre kerülő esten.

Évadnyitó eseményünkre többéves tapasztalattal rendelkező designereket és menedzsereket hívtunk meg, akik a magyar designszféra fejlődéséről, jelenlegi helyzetéről beszélgetnek, és választ keresnek arra, hogy milyen módon válhat a design flow-élménnyé.

Vendégünk lesz Kiss Dorottya és Horváth Szabolcs, akik együtt vezetik a youHU! nevű céget, illetve a Szabó Viktória – Kudron Anna menedzserpáros, a PINKPONILO alapítói. A beszélgetés moderátora Majsai Richárd online marketing szakértő, a 2018-as év szabadúszója lesz.

Kiss Dorottya és Horváth Szabolcs (youHu!)

Kiss Dorottya a MOME Formatervezés BA szak végzése alatt kapott kedvet saját vállalkozás létrehozásához, amikor megalkotta első termékprototípusait. A Tárgyalkotás MA-t már ezzel a szemlélettel hallgatta, és közben el is indította a vállalkozást. A youHU! kezdetben csak
bútorok, lámpák, otthoni kiegészítők tervezésével és kivitelezésével foglalkozott. Azóta Dorottya és időközben becsatlakozó párja, Horváth Szabolcs érdeklődése a gasztrodesign speciális iránya felé fordult: a minőségi italfogyasztás és kiegészítőinek területei lett a szívügyük (egyedi kóstoltató szerkezetek és standok, interaktív italinstallációk, italfogyasztásvendéglátás élménytervezés). Dorottya a vállalkozás első éveiben elvégezte a MOME Designés művészetmenedzsment MA-t is, ami jó alapot nyújtott ahhoz, hogy a realitás talaján tudjon maradni, és átlássa a szerteágazó feladatokat.

Szabó Viktória és Kudron Anna (PINKPONILO)

A PINKPONILO kreatív stúdió alapítói, Szabó Viktória és Kudron Anna a MOME-n ismerték meg egymást. 2016-ban alapították meg közös vállalkozásukat, amelyben tervezéssel és kivitelezéssel foglalkoznak, hazai tervezőkkel működnek együtt, és olyan workshopokat szerveznek, melyeken a résztvevők saját ruháikat elkészítve vagy megjavítva egy fenntarthatóbb ruhatárat alakíthatnak ki. A PINKPONILO célkitűzése: a fast fashion üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra átalakítása, a divatról és öltözködésről való gondolkodás elmozdítása a tudatosság irányába. A műhely emellett befogadótérként, események helyszíneként és szakmai partnerként is működik, legyen szó kulturális, művészeti vagy divatprojektekről.

Időpont: 2019. október 10. csütörtök, 19:00
Helyszín: The Workshop – Brodyland (1061 Budapest, Paulay Ede utca 16.)