Fenntartható Identitások c. kiállítás a Highlights of Hungary jelöltjei között

2016-01-30
Sustainable Identities CA kicsi

A Fenntartható identitások című projekt képviselte Magyarországot 2015. május 9. és november 22. között az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálé magyar pavilonjában. Cseke Szilárd művész és German Kinga kurátor (MOME oktató) projektje az identitásképzések és a fenntarthatóság fogalmai köré épült. A koncepciót az interaktív tér erősítette azzal, hogy a látogatók lehetőséget kaptak a nyomhagyásra, véleményformálásra.

A kiállítás kurátora, German Kinga művészettörténész, aki a MOME Elméleti Intézetének docense, Cseke Szilárd képzőművésszel és Balla Dóra továbbá Cosovan Attila kollégák bevonásával 2015. januárban intenzív kurzust tartott, ahol a MOME hallgatók – Sátor Dénes, Gulyás Benedek, Illés Hajnalka, Elek Gita, Fakó András, Mikus Eliza, Nachtmann Brigitta, Fehér Zoltán, Lukács Mihály, Budai Márton, Mázsi Boglárka, Gryllus Ábris. Lukács Mihály – felkészülhettek a közös munkára és a projekt részeseivé váltak. A különböző szakok hallgatói így munkájukkal kiléptek az egyetem falai közül és az egyik legrangosabb nemzetközi porondon jelenhettek meg.

A Fenntartható Identitások  bekerült a Highlights of Hungary  listájára, amely 2015 legkreatívabb, leginnovatívabb és legfigyelemreméltóbb projektjeit / kezdeményezéseit listázza. A projektre 2016. február 10-ig lehet szavazni a Highlights of Hungary honlapján.

Forrás: www.mome.hu